2009. október 5., hétfő

Napjaink...

Mivel mostani képem ninc sitt egy tavaly ilyenkori!

Dodóval mostanság szinte egész na éneklésből, mesélésből állnak, imádja ha lefekszünk a nagy ágyra, és Apa vagy Anya mesél neki, a mesekönyv persze nem lényeges, inkább az előadás. :)
Gyönyörűen beszél, bár vannak szavak amiket muriból nem mondd rendesen, mint pl müzli helyett "büzli" vagy mandarin helyett "bandarin". És ha mondom neki hogy nem büzli hanem müzli, akkor szép határozottan megmondja hogy "büzli vicces!" Hát ennyi... :)
Szombaton megérkezett végre a nagylányos ágya is, amiről persze nem tudok képet mutatni mert a fényképező kábele eltűnt, de amint meglesz mutatom ígérem! :) Amúgy imádja, egyből ahogy kész lett, lefeküdt, betakarózott, és elaludt... Szóval vége... Nem baba már... Szétszedtük a rácsos ágyat, hamarosan érkezik az új nagylányos szobájába a többi bútor is, addig el kell tűntetni a babás játékokat is, elvégre egy nagylánynak nincs szüksége csörgőkre... :)

Rettenet határozott lett újabban, pontosan megmondja mit akar vagy épp nem akar csinálni, és azt is hogy kivel. Nem, bocsánat, szebben fogalmaz, mert azt mondja "Anya szeretnék cumizni, pisilni, tururit enni, vizikét inni... " Vagy épp "Szeretnék Dórihoz menni, nem szeretnék sétálni, autóval menjünk sétálni, villamosozzunk" és hasonlók! Persze ha nem az történik amit szeretne, nem túl türelmes, a majd, vagy kicsit később szót nem ismeri, és ellenállhatatlan kérlelésbe csap... "Apa légyszives szeretnék palintázni, de apa légyszives gyere..."
Vagy mikor épp cumit szeretne, és mutogat a polcra, de anya nem látja, simán közli, hogy "Anya dehát ott van, nézd meg!" Szóval megkapom ám a magamét! :)
Nagyon kis édes is tud lenni, minap apát figyelte reggel ahogy öltözött, és mikor kész lett, mondta neki hogy "nagyon csini vagy Apa!" (Jó azt is hozzátette, hogy "Apa meleg vagy..." de igazából azt akarta mondani hogy meleg van... legalábbis remélem...:))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése